Чест и вечна слава на загиналите партизани – възпоменателен марш 2022 г., Рим

Съобщение на Patria Socialista, 16 април 2022 г.:

„Врагове на фашизма и на модния антифашизъм, ние се завръщаме, за да маршируваме в чест на нашата Безсмъртна партизанска бригада, носейки на гърдите си ликовете на падналите в борбата срещу фашизма. Ще го направим, както всяка година, с мълчаливо уважение в 3 редици на войнствена дисциплина, с 3 знамена в началото на марша, които винаги са представлявали омразата към фашизма и борбата за свобода: червеното знаме със сърп и чук, трикольорът и това на Arditi del Popolo.

Защото фашизмът не е, както мнозина вярват, знаменца и носталгия, а много точно, систематично действие, което цели потисничество, експлоатация, репресии. Видяхме го в Италия през двадесетте години и го видяхме през тези 8 години в Донбас, където антифашистите се биеха с неонацистките бригади, финансирани и обучавани от Запада. Една народна съпротива, която видя работниците с георгиевска лента на гърдите как вдигнаха оръжие и се борят с онези, които възхваляваха нацистите и гордо носеха символите на позора.

Поради тази причина тази година нашият марш ще бъде посветен на тях, за да изчистим паметта и смелостта на онези, които загинаха, от мръсотията на западната пропаганда, която години наред извръщаше очи, докато народът на Донбас се съпротивляваше под бомбардировките и нападенията.

В памет на загиналите от Одеса като на тези от Фосе Ардеатине, на командира Мозговой като на Данте ди Нани и в памет на партизана Еди „Бозамбо“ Онгаро. Ще се видим днес в 15:00 на площад „Тибуртино“, за да маршируваме до Паметника на Римската съпротива във Верано.“

„Спете в мир, другари, отговорността да вървим заедно към бъдещето не е забравена.“

Видеа от марша:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.