Германия: 18 март – демонстрация за освобождение на всички политически затворници

JugendwiderstandЗапочнахме тазгодишния ден за освобождение на всички политически затворници по обед. Проведохме шествие на Херманплац в Нойкьолн.

С около 35 участници, подкрепени от другарите от Dev Genc / Halk Cephesi (Революционна младеж/Народен фронт) и ATIK (Конфедерация на работниците от Турция в Европа), ние проведохме това шествие и успяхме да стигнем до много местни жители и минувачи.

Няколкостотин листовки бяха раздадени, държаха се и множество речи. Отделно от миналогодишната реч, която е все още актуална, и поканата за шествието имаше също нова реч от Jugendwiderstand, която беше посветена на класовите братя и сестри от квартала. Народният фронт също произнесе реч за техния другар Муса Асоглу, който е под домашен арест от декември. Също така те прочетоха на глас и поздрав за ATIK-YDG (Нова демократична младеж). Имаше оборудване за музика. Използваха се лозунги като „Свобода за всички политически затворници“, „Солидарността е съпротива – бори се срещу фашизма навсякъде“ и „ФРГ не е нашата държава – цялата власт на пролетариата“.

Jugendwiderstand1Шествието приключи на място, което даваше възможност да се присъединим към обединението срещу репресиите в Моабит.

Въпреки че бяхме убедени, че на протеста встъпителната декларация и нейния лозунга „Да премахнем затворите – свобода за ВСИЧКИ“ са грешни, идеалистки и дребнобуржоазни и въпреки че вярваме, че особено към днешна дата би трябвало да изразим солидарност специално за „нашите“ политически затворници, ние участвахме в протеста с малък блок. Също така протестът в пролетарските квартали би трябвало да бъде по-целенасочен.

Повече от сто души протестираха в знак на солидарност, минавайки покрай съда и отивайки към JVA Moabit (местния затвор), където протестът приключи в непосредствена близост до затвора. Редом с ATIK, Halk Cephesi, Мрежата за освобождение на всички политически затворници, анархистите и неорганизираните хора, участваха и няколко палестински другари.

Jugendwiderstand18Искрено се надяваме, че следващата година отново ще окажем решителни действия за нашите другари, които са вкарани в затвора заради своя антиимпериализъм – значението на този ден и на тази част от борбата ни поверява да го направим.

Затворниците са нашето достойнство!

Червен поздрав за 18 март

Източник: redspark.nu/en/political-prisoners/germany-18-march-demonstration-for-the-liberation-of-all-political-prisoners/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s