Берлин, Германия: Солидарност със скуотовете в Атина – патрул е атакуван на улица Ригаер

Вечерта на 15 март, Международен ден срещу полицейското насилие, нападнахме дебнещ полицейски микробус в „опасната зона“ (етикет, използван от властите за тази част на Фридрихшайн) на улица Ригаер с много камъни.

Това беше направено, за да се изпрати малко послание за солидарност с отнетите скуотове в Атина, Вила Зографу и скуота Алкивиадо.

След нападението напуснахме зоната и научихме от скапаните медии, че полицейски хеликоптер е дошъл на Фридрихшайн, за да ни намери и че този хеликоптер е бил нападнат с лазерна показалка, което е довело до ареста на трима души.

Полицията започна война в нашите квартали отдавна. Ние трябва да се изправим срещу тази агресия. Убийството на Хасам Фадел Хюсейн, иракски бежанец от бежанския лагер на Крупщрасе в Берлин, на 27 септември миналата година от полицейски служители, е една от многото връзки за прочистването на скуота Алкивиадо, което доведе до ареста на много бежанци.

А отнемането на Вила Зографу е връзката с борбата на проектите за подслон във Фридрихшайн срещу ежедневните полицейски репресии.

Анархия и атака

Източник: Insurrection News

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s