Берлин, Германия: атака срещу Securitas в контекста на глобалната анархистка градска гериля

burnbabyburnBon Soir!

Вечерта на 28 февруари шест автомобила на Securitas (частна охранителна фирма) бяха подпалени на жп гара Анхалтер. Securitas охраняваше входа на заетото училище на Охлауер Щрасе в Кройцберг, Берлин две години, принуждавайки оставащите бежанци да живеят в условия подобни на затвор. Заради постоянните прояви и тормоза срещу живущите, техният брой намаляваше непрекъснато – много се изгубиха в затворите, бяха депортирани или получиха забрана за подслон.

Ако се отъждествявахме с робите на обществото, сега щяхме да се оплакваме, че „охраняването“ струва милиони евро на данъкоплатците. Но не. Щяхме да се оплакваме за лошите трудови условия в сектора за сигурност. Напротив, ние работим за унищожаването на мостовете в това общество, които все още се запазват чрез сектора за сигурност, за да интегрираме дори частично автономни среди с несклонна практика.

Ето защо се поглеждаме с искрящи погледи и осъзнаваме, че насочването на гнева се увеличава в много отдалечени региони в този скапан свят. Четем за бунтовете в Швеция, кипящата ярост в Швейцария и за нападенията срещу пазителите на системата във Франция. Ние няма да държим нашия афинитет в тайна, а ще го направим видим чрез изгарянето на гуми, сгради и цели части от града. Както казаха нашите другари в Гърция, ние също искаме да подпалим нощите на спокойното общество и да превърнем нашите градове в нерегламентирани бойни полета.

Има отделни лица, които не са паднали под робството на системата и определят като тяхна перспектива да не попаднат в този позор. Бунтът срещу робството/варварството ще става още по-силен. Посвещаваме тази атака на тези, от които черпихме опит, за да им даваме сили в тяхната борба и за да пазим паметта за тях жива:

На Тамара Сол в затвора на територията, господствана от чилийската държава, за нейните ответни мерки срещу наемен охранител.

На Никос Мазиотис и Пола Рупа, които са принудени да водят битка в съда срещу статута на заложник на тяхното дете.

На Ламброс Фундас, който беше застрелян преди седем години в битка срещу ченгетата в Атина.

На безбройните бежанци, които са убити в името на ЕС на границите от частните и държавните наемници или са охранявани от частни охранителни фирми в депортационните лагери.

Ние, Конспирация на отмъстителните подпалвачи, призоваваме глобалните клетки на анархисткото действие да подкрепят предложенията от немскоговорящите страни да използват събирането на Г-20, за да засилим общата си практика. В този смисъл, трябва да се направи препратка към идеята за неформално координиране. За нас няма да има среща на върха с временни протести, а опит да се създадат предварително неконтролируеми условия без политически искания.

Конспирация на отмъстителните подпалвачи

Източник: Insurrection News

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s