„Хунвейбини Остин“: Интернационализмът е въпрос на живот и смърт

%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bdРевизионистите са алергични към революцията – от самата мисъл за освобождение ги побиват тръпки. Нашето отношение спрямо тях остава същото: ако не можем да ги убедим, ние ще се организираме по-добре от тях и ще ги изолираме на местно ниво доколкото можем. Когато нашите позиции бяха публикувани на хартия в средата на миналата година, това накара десните ревизионисти да се гърчат от необосновани страхове, че са под непосредствена заплаха от насилие от нашия малък колектив. Колкото и истерично да беше това, ние оставаме на същите позиции. Тъй като революцията се разраства, тяхната алергия ги поставя в пряко и антагонистично противоречие с революционните сили, както историята го е показала по света. За да се създаде революционна ситуация, ревизионизмът на беззащитното буквоядско множество не може повече да бъде обвързван с хората. Това е универсален закон. Тяхната безмълвност и повърхностна подкрепа за „въоръжената борба“ е само капакът на дупката, която седи под бесилото на изборната политика. Те подкрепят реакционните държави, а не революционните въоръжени сили по света.

Червени бойци срещу фашизма на ДАЕШ в Рожава.

Червени бойци срещу фашизма на ДАЕШ в Рожава

Нашето скорошно набиране на средства за антифашистите в Рожава (което беше свалено от сайта YouCaring) предизвика достатъчно съпротива от тези така наречени леви, което ни осигури миг на политическо образование, което бихме искали да споделим с нашите привърженици и с тези, които все още са объркани по отношение на случващото се в Сирия. Без дори да направят анализ, реакционерите, които се наричат социалисти, започнаха да викат по нелеп и абсурден начин, че „Хунвейбини Остин посягат на Сирия“, което е дори по-смешно от това, когато бяхме обвинявани от тях, че ги преследваме като кучета. Бяхме наричани империалисти, а нашите привърженици бяха изтривани от онлайн групите. Тези ревизионисти не си губят времето да използват своя незначителен социално-медиен капитал, за да потискат всички усилия от наша страна в подкрепа на борбата срещу ДАЕШ. Тяхната „подкрепа“ е безсмислена без значение дали е за правителството на Асад или е за усилията на Партията Демократичен съюз в Рожава. Това е подкрепа на едни наблюдатели, на едни мухи на стената.

Маоистки партизанин от TKP/ML TIKKO в Рожава

Маоистки партизанин от TKP/ML TIKKO в Рожава

Нека да разнищим още малко това без да очакваме отговор от ревизионистите. Ние няма да спорим с тях, но искаме да обясним как стоят нещата на тези, които все още не са взели страна. Една от основните причини, поради която Кюрдската работническа партия (ПКК) вдъхнови толкова много групи и армии в региона е техният ангажимент към въоръжената борба; те не се страхуват от оръжието и са се придържали към това без значение на промените. Ние като маоисти не споделяме тяхната идеология на демократичен конфедерализъм, но в същото време сме вдъхновени от техния ангажимент към революционната въоръжена борба, особено на групите, които се сражават срещу ДАЕШ (Ислямска държава). Като маоисти ние вярваме в правото на самоопределение на потиснатите нации и за разлика от тези ревизионисти ние следваме доктрините на другаря Сталин по този въпрос. Откъдето и да се погледне, кюрдският народ е разделен и потиснат, той е окупирана нация и затова всички революционери трябва да подкрепят тяхното право на самоопределение. Това означава, че революционерите трябва да се противопоставят не само на ДАЕШ, но и на турската държава и на ислямистките сили в Свободната сирийска армия. Принципният аспект в борбата срещу черните сили на реакцията в региона е антифашисткият отличителен белег, който не може да бъде игнориран. Това, което Рожава представлява за нас и за света е незаменимо – тя представлява революционен прогрес, интернационална солидарност и фронтова линия срещу фашизма. ДАЕШ и неговите поддръжници представляват най-изостаналата и болна идеология, която възхвалява феодализма, фундаментализма, изнасилването, изтезанията и боготвори смъртта. Американският империализъм неохотно „се противопоставя“ на Даеш, докато тайно гледа да им осигури помощ чрез своите реакционни марионетки в Свободната сирийска армия, като това не е повод за нас да осъдим другарите в Рожава, където има маоистки и марксистко-ленински комунистически партии, организации и армии.

Тогава защо ревизионистите кипят от омраза по отношение на освободителите в Рожава? Това е поради тяхната механична, догматична и налудничава настойчивост, че Китай е социалистическа, а Русия е прогресивна сила в днешния свят. Докато центристите твърдят, че това е въпрос, който трябва да бъде оставен настрана, когато се прави революция, че би трябвало да предоставим безпринципен мир, ние оставаме непоколебими, че това е особеност от революционно значение.

Подкрепа и свобода за Рожава от окупираната Ирландия!

Подкрепа и свобода за Рожава от окупираната Ирландия!

Тъй като Китай, Русия и Иран животоподдържат Асад, основната задача на тези питомни ревизионисти е да обезкуражават подкрепата за онези, които се борят срещу фашизма в региона, дори за онези, които не са във война със Сирийската арабска армия (САА). Те игнорират правото на кюрдската нация на самоопределение и стигат дотам да твърдят, че ние подкрепяме „нахлуването в Сирия“. Нека бъдем ясни: Рожава вече не е окупирана от Сирия. Рожава е кюрдска земя. Тъй като съюзническата Партия Демократичен съюз е принудена да влезе в Сирия, тя се бори срещу фашизма и в подкрепа на арабските сирийци. Град Рака е крепостта на ДАЕШ и ДАЕШ представлява най-непосредствената заплаха за народните маси – както араби, така и кюрди. Ние сме за ликвидиране на фашизма, ние сме за американците, които умряха, борейки се срещу Франко, ние сме за революционерите от цял свят, които служат в борбата срещу фашизма на ДАЕШ. Тъй като тези другари се подготвят да се изправят пред смъртта в ръцете на този свиреп звяр, нашите сърца туптят с гордост за тях.

Моля, дарете на „Хунвейбини Остин“ на този линк, ние все още се придържаме към целта си:

https://www.youcaring.com/redguardsaustin-752699

Em hatin!

Смърт за ДАЕШ!

Да живее Свободният интернационален батальон!

Хунвейбини Остин

Източник: redguardsaustin.wordpress.com/2017/02/07/internationalism-is-a-matter-of-life-and-death/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s