САЩ е отново на път да влезе в Норвегия

%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82Отново се изпращат американски войници в Норвегия. Този път те ще бъдат разположени във Вернес в Трьонделаг.

САЩ – най-голямата империалистична сила – практикува политика, която донякъде се основава на наличието на голям брой военни бази по целия свят. Те имат повече от 500 такива бази. В момента САЩ се превъоръжава. Военните материали се произвеждат от различни частни компании. След това материалите и свързания с тях персонал се изпращат по света – в наши дни обикновено към границата с Русия. Военното превъоръжаване е комплексен бизнес за милиони долари. Този процес дава възможност на капиталистите да правят печалби от военната промишленост. В империалистичния свят, където свръхпроизводството постоянно пречи на печалбите в „по-миролюбивите“ индустрии, „по-бруталната“ военна индустрия успява да прави печалби, особено когато по света наближават конфликти или има открити войни.

Корпусът на морската пехота на САЩ скоро ще изпрати над 300 войници в Стьордал. Обратно на филма „300“, тази група от войници не е за защита. Те са част от голямата организация, която е атакувала много страни по-света: НАТО. Тази малка войска от 300 души няма да бъде посрещната от великата персийска армия. Ние обаче можем да я посрещнем. С всичко, което ни е под ръка!

Онези, които искат да участват в протеста срещу тази агресия, да се свържат и да се присъединят към местните активисти!

Източник: tjen-folket.no/Sentralt/view/12230

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s