%d0%b1%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bdГорди сме и се радваме да обявим създаването на секцията на Jugendwiderstand в Бремен! Това е още една стъпка напред за нашата работа. Относно Бремен това е значима стъпка с оглед развитието на революционното движение в „Hansestadt“.

В събота вечерта отпразнувахме откриването заедно с младежи от работническата класа от града в доста жизнерадостна атмосфера. Имаше откриваща реч на другарите от Бремен, която се фокусира върху специфичната ситуация на младежите и работническата класа в Бремен. Централното ръководство на Jugendwiderstand завърши с идеологически доста издържана и подредена реч. Беше прочетен и поздрав от SYM – Socialist Youth Movement, който още веднъж приветства бременските другари за откриването.

След това имаше бюфет, сервиран алкохол и откриването беше подобаващо отбелязано в пролетарски стил. Последва културна програма. Taktikka от Берлин и бременските ъндърграунд рапъри Detweiler и Abb4z направиха страхотно представяне пред 30-40 другари и гости.

Празненството продължи и през нощта, през която беше направено това кратко мобилизиращо видео. То може да бъде ясно разбрано като послание за бременските нацисти, антинемците и другите реакционери и фашисти. Бъдете нащрек, защото енергията на другарите от Бремен е голяма!

Откъс от речта на бременските другари:

„300 работници на пристанището ще бъдат уволнени и заменени от по-евтини и дори по-експлоатирани временни работници, оставяйки 300 родители от нашата пролетарска класа безработни.

От нашия град Atlas Elektronik снабдява немския империализъм с необходимите оръжия, от които се нуждае, за да ги разпространява по целия свят на своите лакеи и служители, които са насочени директно срещу потиснатите.

Хората, които повече не виждат смисъл в себе си и обществото се скитат по улиците тук в квартала, опипват жените и безкрайно продават наркотици на отчаяната, обезкръвена младеж.

Най-гнусните и долни лумпенизирани прасета в Бремен могат да се видят в лицето на транзитните инспектори на БСАГ, които вкарват младежи в затвора, само защото не могат да си купят един скапан билет.

Прасетата, които винаги залавят чернокожи по време на своите проверки, не се притичват на помощ, ако не става въпрос за пряко нарушаване на правото на собственост и не сте скапан богат бял човек. Те защитават тази държава, която налага тези условия. Защитават само тези на върха, които въпреки случващата се гадост, живеят луксозен живот.

Всички в Бремен мразят полицията – и това е добре!

Навсякъде, където се налага принуда, омразата кипи.

Без значение дали сте експлоатирани като чирак, омръзнало ви е да ви използват, или вашите братя и сестри са замесени с наркотици, всичко това е защото този град е като огромен, студен и влажен открит затвор.

Ако не сте от Шваххаузен или Обернойланд, тогава знаете за какво говорим. Тогава сте преживели тези неща от първа ръка. Отвъд ФРГ е дори по-лошо, особено в потисканите нации.

Империализмът е превърнал целия свят в една кланица.

В Палестина целият народ е прогонван и клан, потискан и колонизиран от години. В Кюрдистан един безумен фашист коля цял един народ и тика хората в килиите заради своя шовинистичен расов фанатизъм.

Глобалният империализъм, особено империализмът на янките, създава милиони бежанци, които търсят тук убежище в огромния поток и биват преследвани и бити от вилнеещи глупаци и фашистки прасета.

Навсякъде смърт, война, бедствия. Но има съпротива.

Хвърлящите камъни в Палестина младежи са се превърнали в символ за младежта по целия свят. Символ на съпротивата. Носители на надеждата. Тяхната борба живее в бойните призиви на бушуващата младеж в предградията на Париж. Тяхната борба е и наша борба.

На всички континенти народите по света водят борба срещу империализма. В Перу, в Индия, в Турция, в Кюрдистан, в Манипур, във Филипините комунистическите партии водят масите към народна война, формирайки по този начин авангарда на нашата класа на международно ниво.

Който не признава това и не го подкрепя напълно, не е комунист!

Ние сме част от световното движение, което ще сложи край на тези злини!

В Германия правим всичко по силите си, за да изградим комунистическа партия и да изметем с желязната пролетарска метла всички потисници, експлоататори и войнолюбци от планетата!

Не възнамеряваме да се оттеглим и да се предадем. Ние сме твърде горди за това. Залавяме се за борба. Не искаме нищо друго!

Присъединете се към нас!“

Източник: redspark.nu/en/imperialist-states/jugendwiderstand-bremen-has-been-founded/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s