НФОП приветства операцията в Йерусалим и осъжда коментарите на турския вицепремиер

%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%b9%d0%b5%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bcНародният фронт за освобождение на Палестина се присъединява към палестинските маси, отдавайки чест на героичната операция срещу ционистките окупационни войници, която се проведе в Йерусалим като отговор на народа срещу престъпленията на окупацията.

Фронтът подчерта, че това действие е доказателство, че палестинският бунт продължава и че заговорите срещу него няма да бъдат успешни. Той поздравява и скърби за Фади Канбар от квартал Джабел Ал-Мукабер в Йерусалим, мъченик и герой.

Фронтът призова всички национални институции да участват в укрепването на палестинския народ чрез атаката в Йерусалим, включително семействата на мъчениците, които са изправени пред разрушаването на домовете им и пред целенасочени атаки.

Освен това, НФОП категорично осъди изявленията на турския вицепремиер Мехмет Шимшек, денонсиращи тази героична операция в Йерусалим, описвайки я като „терористична“, въпреки безспорното право на палестинците под окупация да се съпротивляват срещу окупацията и присъствието на окупационните въоръжени войници в окупираната страна. Фронтът отбеляза, че палестинската съпротива остава вдъхновение за всички народни движения по света.

НФОП каза, че това твърдение още веднъж разкрива истината за официалната турска позиция и че турската държава използва палестинската кауза, за да служи на своите собствени интереси в региона. Също така беше отбелязано, че операцията е в отговор на многократните престъпления срещу палестинския народ, за които няма порицания или изявления от Шимшек.

Източник: redspark.nu/en/national-liberation-struggle/pflp-salutes-jerusalem-operation-denounces-turkish-deputy-prime-ministers-comments/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s