ПЕГИДА и ционистите обединени

През октомври 2014 г. се проведе антиислямски протест в Дрезден, организиран от инициативата ‘Patriotische Europäer gegen Islamisierung des Abendlandes’ (ПЕГИДА). ПЕГИДА има същите цели като останалите от новата десница в Европа: омразата спрямо исляма е основният мотив и затова инициативата се поставя на една линия с ционизма.

Звездата на Давид заема видно място на демонстрация на ПЕГИДА в Германия

Звездата на Давид заема видно място на демонстрация на ПЕГИДА в Германия

Въпреки че ПЕГИДА редовно критикува „lügenpresse“ (лъжливата преса), която мрази толкова много, основателите на това движение имат забележителен опит в медийния бизнес. Създателят на ПЕГИДА Луц Бахман е главен изпълнителен директор в PR агенция, която има тесни връзки с издателство Аксел Шпрингер; силна медийна ционистко-немска медия. Той подкрепя Израел, защото според него тази страна се „изправя срещу световната война на мохамеданите“. В реч той подчертава, че „Германия не е страна за имиграция. Интеграцията не означава да живеем рамо до рамо, а означава да живеем заедно под юдейско-християнските мерки на нашата конституция и нашата немска култура с нейните юдейско-християнски корени, определена от християнството, хуманизма и просвещението.“ Друг говорител на ПЕГИДА, Юрген Елсесер, промени своите леви възгледи за доходна работа като главен редактор на дясното популистко списание Compact. Той защитава няколко пъти ционисткия режим и е смятан за един от създателите на про-ционисткото „Анти-немско“ антифа движение.

антифа

Открийте разликите. Антинемски Антифа и ПЕГИДА

Открийте разликите. Антинемски Антифа и ПЕГИДА

Междувременно в цяла Европа се организират демонстрации въз основа на концепцията на ПЕГИДА, които предлагат същия ислямофобски и проционистки подход. Наскоро беше създадено движение на ПЕГИДА в Белгия, първоначално водено от Вим ван Рой, баща на изявения ционист и администратор на Фламандски интерес Сам ван Рой. Разбира се, тук ПЕГИДА също може да разчита на топлата подкрепа на ислямофобите, като Фламандска защитна лига, които от своя страна са вдъхновени от ционистката Английска защитна лига. Проционистките блогъри Е. Брон и Йост Ниймьолер се грижат за ненавистните кампании на ПЕГИДА в Холандия. Организацията в Холандия също е дълбоко инфилтрирана с ционисти. Движението на ПЕГИДА не се финансира само. В цяла Европа ислямофобските десни движения са във възход заради парите на Израел.

ПЕГИДА в Англия

Въпреки че атаките срещу исляма не започнаха на 11 септември, от този ден те имат ново лице под лозунга „Борба срещу тероризма“. Докато предишната крайна десница се характеризираше със своя антиционизъм, новите десни движения като ПЕГИДА могат да разчитат на горещата подкрепа на ционизма.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s