Двама от бойците, облечени с полицейски униформи.
Двама от бойците с автомати Калашник и полицейски униформи

Дъблин, 8 февруари. Представители на отцепилата се от „Ирландската републиканска армия“ групировка „Приемствена ИРА“ поеха отговорност за неотдавнашното нападението в дъблински хотел.

В официално заявление организацията заяви, че загиналият в резултат на терористичния акт 33-годишен Дейвид Бърн не е случайна жертва. По думи на ирландските сепаратисти, Дейвид Бърн е отговорен за убийството на Алан Райън в Дъблин преди четири години – лидер на друга отцепила се от „Ирландската републиканска армия“ групировка под името „Истинска ИРА“.

„Въпреки че той не е член на нашата организация, ние няма да седим на страна и да позволим наркотърговци и престъпници да нападат републиканците“, – заяви официален представител на „Приемствена ИРА“.

Той също подчерта, че нападението в хотела не е изолиран случай и в близко бъдеще бойците възнамеряват да изберат нови цели.

„Съюзът на „Приемствената ИРА“ е упълномощен да извършва допълнителни операции. Под ударите ще попаднат още наркодилъри и криминални представители“, – каза в официално заявление групировката.

Опасявайки се от нови терористични актове, ирландската полиция установи в Дъблин въоръжени контролно-пропускателни пунктове. Както съобщава „Би Би Си“, характерът на нападението и изборът на оръжие съответстват на терористичните актове, които ИРА е извършвала в миналото.

Напомняме, че миналата седмица няколко въоръжени с автомати Калашник души с полицейски униформи стреляха в хотел Regency в центъра на Дъблин, където се провеждаше церемония по претегляне преди боксов мач. В резултат на стрелбата загина Дейвид Бърн, а няколко души бяха ранени.

Текст: riafan.ru/501210-napadenie-na-dublinskii-otel-okazalos-mestyu-irlandskih-separatistov

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s